onsdag 31 december 2008

Ett riktigt gott nytt år önskar vi till er alla och era nära och kära!!
Hoppas ni får en underbar kväll med mycket skratt, god mat, festliga bubblor och vackert fyrverkeri!
Vi ser fram emot ett nytt inspirerande bloggår med er alla!!!
Stor varm kram Charlotte & Maria

söndag 28 december 2008

Jul i trädgården













Jag hade hoppats på att få lite mer julstämning med massor av vit snö i mina bilder från vår entre men lite frost fick räcka. Bilderna är från vår "frigga" och vår entre till stora huset. Båda dörrarna pryds av röda äpplen som i dag är halvt uppätna av fåglarna. Men även småfåglarna skall väl få lite jul....Jag ställde upp ett par gamla träskidor mot väggen som jag hittat i ett gammalt öde hus i skogen som skulle rivas. Gäller att vara framme. "god jul hjärtat" är köpt på min favoritbutik åsa och årstiderna. Skulle dock vilja ha en massa nya lyktor, är så trött på dessa tråkiga men det gäller att hitta de rätta. Ha det gott kram M

Sköna lata juldagar!!




God fortsättning på er allihopa!
Hoppas ni haft en riktigt god och mysig jul! Det har vi...Men visst känns det lite som om luften går ur en dagen efter julafton...då vill man hasa omkring i pyjamas halva dagen, äta julmaten som blev kvar...rätt mycket som vanligt, mysa i soffan framför en bra film medan man mumsar julgodis!
Några bilder från "glöggbordet" på julafton.
Änglaspelet hör till även om ljudet kan bli lite väl efter ett tag:-)

tisdag 23 december 2008

God Jul!

Inläggen duggar inte direkt tätt i rådande stund hos Två systrar!
Jul fix och alla div arrangemang med dagis och skolor, släkt och vänner gör att tiden inte riktigt räcker till, men vi vill i allafall önska alla härliga bloggvänner en
Riktigt mysig god och prasslig jul!
Stor kram Charlotte & Maria

onsdag 17 december 2008

Lite julstämning i C´s kök

Hallå hallå våra vänner!
Som ni kanske minns utlovade vi lite bilder fråmn M´s entré men i väntan på snö ( måste ju vara lite stämning i allafall ) så visar vi lite foton från C´s lilla kök som från en början var ett riktigt fult 60 blandat med 80-tals kök...Hualigen. Det revs ut och in kom ett nytt:-)
Förresten, Det kan vara så att det nyss hänt något stort i vårt liv...Eller så kan någon av våra rara vänner ha skojat med oss..misstankar finns!!! Någon med namnet Steffo har lämnat en kommentar på vårat senaste inlägg angående det vi skrev när vi avslöjade 7 saker om oss själva!! OM det nu är han så var det den bästa julklappen i år!! Tänk va....Så stort, Man of Pleasure mmmm ;-)
Har fått dille på att texta!! Merry Christmas brädan var en av de första...fler lär det bli:-)
Kram på er....







onsdag 10 december 2008

Tack!!

Tack snälla för alla fina kommentarer om docksåpet! Man blir så glad! Det känns nästan som julafton varje gång man ser att man fått några nya!! Tänk att vi har över 3000 besökare redan! Otroligt! Vi är så glada att ni kikar in till oss..
Snart ska ni få se bilder från M´s julfina entré!!
Stor kram på er alla och hoppas ni får en riktigt skön onsdag!

söndag 7 december 2008

Dockskåp

Äntligen så gott som klart!!

Hoppas 7-åriga dottern kommer tycka det är lika kul som sin mamma!!!




Jag målade invändigt med vit färg, som heter Magnoliavit. Ett av rummen fick en "fondtapet" av tyg "joy de toilet" säkert felstavat:-) och en liten hissgardin..Burspråket fick små gardiner av röd och vitrandigt och så textade jag home sweet home.

Skulle nästan önska att jag fick bli teskedsgumman då och då så att jag kunde få bo i detta vackra hus! Dockskåpet kom omonterat, som en liten överraskning!!! Det fanns endast en liten lapp som visade vilka skruvar som fanns med och hur man satte ihop två ytterväggar!! Det stod ingenstans att man måste vara byggnadsingenjör för att få ihop det hela...
Men fint blev det till slut!

Så här brunt och trist såg dockskåpet ut från början när det hade monterats ihop..Inte så inbjudande att börja möblera i...

Hoppas ni alla har en mysig andra advent!!
Kram C&M


onsdag 3 december 2008

Nu är det jul här i mitt hus

Nu har jag äntigen fått lite tid över att börja julpyssla på allvar hemma hos mig M. Den här underbara spegeln köpte jag för en liten löjlig peng på loppis. Brun ful och dammig med en massa spindelnät. Stod länge i valet och kvalet om den skulle bli vit som allt annat i mitt hem men jag tog mod till mig och målade den svart. Känns rätt! eller hur? Den underbara ljusslingan är köpt på Indiska. Visar lite mer juligt här under från min villa.




Det blev en lantlig jul i köket i år. Gardinkappan är ett gammalt lakan som min morfars mor vävt, sytt, broderat och virkat och självklart också odlat linet till.... herre gud, och 7 barn hade hon. Själv hinner jag knappt hänga upp gardinen.



Första ljuset är nu tänt och mina hemgjorda "god jul" kuddar har plockats fram.








Hängde ett par skridskor tillsammans med en strut och en fuskkrans från Hemtex i min hall. Blev inspirerad av Anette med bloggen Lantlif då jag hängde upp en krans på mitt linneskåp, det blev vita linneband.




tisdag 2 december 2008

Lite juligt i regnrusket..


Oj, vilken gråmulen eftermiddag....gör ett litet uppehåll från vinstudierna och visar några juliga bilder istället. Här hemma är det i allafall julstämning med Frank Sinatras julsånger i högre volymer....Mysigt!

Kram

Bilderna är från C´s hall...lite hyacinter, en grön krans och en egenhändigt målad skylt




Blev så inspirerad av Emma och hennes skyltar att jag försökte mig på att göra en likadan...



Målade en gammaltvättbräda vit för ett tag sedan, det ska väl komma någon text på oxå hade jag tänkt men vet inte riktigt vilken..har ni några tips mottages de gladeligen...

måndag 1 december 2008

En Award!!


Vi har fått en award!! Vad kul!! Tack snälla Anette!! Vad glada vi blev!! Kika in på hennes härliga blogg!!!

This blog invests and believes the PROXIMITY- nearness in space, time and relationship! These blogs are exceedingly charming. These kind bloggers aim to find and be friends. They are not interested in prices or self-aggrandizement. Our hope is that when the ribbons of these prices are cut, even more friendship are propagated. Please give more attention to these writers! Deliver this award to eight bloggers who must choose eight more and include this cleverly written text into the body of their award."

Vi sänder den vidare till de bloggar vi läser mest och inspireras av,vackra, underhållande och fulla av tips, idéer och värme!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...