torsdag 29 januari 2009

Torsdagsutmaningen!

Nu har vi antagit en Torsdagsutmaning!
Utmaningen går ut på att visa trädgårdsbilder/balkongbilder eller något annat du odlat eller får inspiration av till täppan, stor som liten...
Vi fick utmaningen av bloggen Handplockat...
Jag C väljer att visa några bilder från min lilla balkong.
Efter att ha haft en 2500 kvadratmeter tomt att harva runt på så blir skillnaden rätt påtaglig när man ska få rum med favoritväxterna och lite annat på en liten balkong...
Detta är från i somras när jag just flyttat in. Sommaren som kommer kan man lägga ner ännu mer jobb på att mysa till det.
Även fast jag har markis så ville jag ha ett litet parasoll, fint och luftigt!
Hängde upp några lyktor som lyser underbart på småtimmarna och några prismor.
Till sommaren tänkte jag sätta upp ett vitt tyg med öljetter, typ samma som parasollet, utefter balkongsidorna, så man får bort den trista plåten.
Är det någon som gjort något liknande så mottages tips tacksamt:-)


Jordgubbar klara att ätas till efterrätt!!
Finns det något som är somrigare än solvarma jordgubbar!!


E tar sig en svalkande semesterdrink!Y

Blommor i vitt, grågrönt och ljust lila och lite rosa.
Olivträd och vita pellargoner och olika örter fick dominera.


Jag lät bygga ett trägolv på betonggolvet. En helt annan känsla!!
Som sagt, till sommaren kommer den vara lite mer välplanerad, men visst kan man göra mycket med små enkla medel för att få en trist ful standard balkong att bli en liten prunkande oas!
Nu längtar jag till sommaren!!
YKramY





tisdag 27 januari 2009

Äntligen fungerar datorn! Efter en timme i telefon med en extremt tålmodig ( och stackars ) supportkille...Jag skänker honom en tacksamhetens tanke nu när jag sitter här och äntligen kan kika in hos er!!

Fyndade ju ett bord för ett tag sedan...nu har det fått en omgång med penseln och detta är resultatet...Jag måste faktiskt säga att älskar mitt lilla bord...om man nu kan bli förälskad i möbler? ska jag vara orolig? ( innerst inne tror jag att jag förmodligen får bättre svar från det lilla bordet än vad jag fick av mitt ex...) hihi...












Ha nu en riktigt bra onsdag i morgon...för mig C väntar den stora Thailand sprutan,,,gaaahhh!!
Men det är vär värt det antar jag;-)

onsdag 21 januari 2009

Värmande kakelugn en kall vintermorgon

Häromdagen när jag och lilleman klev upp efter en skön natts sömn var det 15 grader i huset. Något hade hänt men värmen. Som tur var skulle mannen i huset komma hem på kvällen så fram tills dess var det bara att dra i gång kakelugnen och tända så många ljus som möjligt. Det visade sig att det var en säkring i bergvärmen som gått.... En vanlig propp klarar jag av men någon stans där går gränsen. Men som tur är är jag en jäkel på att elda.




Lite bilder från vårt sovrum. Vi har fler av dessa små söta fönster på övervåningen. Detta pryds av en ljusslinga. Autografblocket är pappas gamla och är proppat med autografer av gamla hockeyspelare från 60-talet. Mest AIK-are så klart. Morfars mammas gamla nattlinne pryder väggen.




Jag har sytt lite kuddar av mormors gamla päls och lagt på det vitmålade golvet. Elementet i sovrummet som aldrig är på döljs lite av morfars mammas gamla mammelucker.



lördag 17 januari 2009

Vackraste orden till sina barn!!

God kväll alla vänner!!
Jag, C, hittade en underbart vacker text, som är tillägnad sina barn, och kände att den vill jag skriva på väggen i deras rum...Nu är bilderna inte de bästa men dikten desto vackrare, håller ni inte med? Båda mina små, E & L ser nog inte det vackra i den ännu, men en vacker dag kommer de förstå att de är det finaste deras mamma har!! E frågade skeptiskt varför jag skrev på hennes vägg..hon blev inte direkt nöjdare när hon ( som just stolt lärt sig läsa ) inte förstod ett skvatt..
-Kan du inte måla en Bratz? Föreslog hon...kanske en annan dag...svarade mamman...-på ett papper!!


Hoppas ni alla njuter av helgen! Det gör jag, i soffan med ett glas vin!!

YKram KramY

tisdag 13 januari 2009

Tjugondag knut kastas julen ut

Så, då var julen ute och stjärnan släckt. Jag (M) var lite sen i starten med amaryllisen i år så nu spottar den upp nya knoppar, en efter en. Bilderna är från min läshörna i burspråket i vardagsrummet. Här har en hel hög böcker plöjts igenom och ett icke nämnt antal vinglas avnjutits som C så klart rekomenderat.

Ha det gott Kram




söndag 11 januari 2009

Söndag=Fynddag

Lite småtrötta men så tillfreds efter gårdagens Champagneprovning med C! Vi hade verkligen en jättelyckad kväll med många glada skratt, nya lärdomar och fantastiska viner i trevligt sällskap. Just som vi inte trodde det kunde kännas bättre såååå....

-Kan ni tänka er...nu har vi gjort världen finaste fynd!! Vi hittade dessa skönheter genom en annons!! Ibland har man tur...Inte nog med allt detta, en vacker gammal träkälke, en fantastisk glasburk och ett superfint bord med tillhörande gamla stolar..bild på detta kommer senare!

Nu ska vi sväva vidare på lite små moln....

Kram C&M

onsdag 7 januari 2009

Vårsolens ljus.... eller?

Är det inte lite vårsol som tränger in genom fönstren??? Jo då visst är det de.Nu är det dax att plocka bort allt julpynt men vi behåller granen ett tag till. När sambon är borta på tjänsteresa är den faktist ett trevligt sällskap. Som ni alla säkert redan förstått är min syster grym på vin och champagne. Hon skall faktist hålla en champagneprovning för mig och mina två svärmödrar på lördag (har turen att ha två........ hmmm ;-) en riktig och en bonus) så nu är det bara att bombardera oss med dryckesfrågor... jag kan allt om cola light :-) Återkommer om jag överlever lördagen ;-) nej då det skall bli underbart, kul och mysigt. Jag är lyckigt lottad med två härliga svärmödrar, Kram M

söndag 4 januari 2009

Nya skyltar och loppisfynd!!

Hej alla goa bloggvänner!
Idag var jag, C, på en lokal loppis med vår mamma och gjorde direkt ett jättefynd!
Oj...skulle behöva större lägenhet....
Det här jättefina sidebordet med två tillhörande stolar. De fick åka ner i källaren direkt, men detta ska målas...gissa vilken färg:-)
Det kan ju bli fint som skrivbord till E eller bara stå mot någon vägg och vara vackert!
Köpte även "silver"fatet för 10:-
Småbord kan man väl aldrig ha för många av.....eller??



Jag har ju fått lite dille på att måla brädor...har sett så många fina skyltar på olika bloggar så jag var sugen på att testa! Några " härmade" jag lite och några hittade jag på själv...
Några förslag på vad man mer kan skriva?
Det kommer säkert dyka upp fler...undrar bara var jag ska göra av alla!! Ställa på alla 100 småbord hihihi.


Ni kan klicka på bilderna så blir de större om inte texten syns så bra!

YStor kram C&M

torsdag 1 januari 2009

Hallå i kylan och god fortsättning på det nya året!
Vi visar lite bilder, inte den bästa kvalitén, från vår lugna men mysiga nyårsafton hemma hos M.
Gott bubbel som start tillsammans med Serrano Chips, lax&wasabi rullar och Chévrefyllda körsbärstomater. Smögentoast och Champagne till förrätt och oxfile, potatisgratäng och Amarone till varmrätt!
Till efterrätt hade vår mamma gjort Petitchouer, det fick vi alltid på sängen när vi fyllde år när vi var små:-)
Till tolvslaget hade vår farmor gjort goda snittar....


Inte den bästa bilden på oss, men här är vi i allafall på samma bild;-)

En fantastiskt god årgångs Champagne njöt vi!!!
Ingenting går upp emot det;-)


Några av våra vackra glas....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...