fredag 25 september 2009

Helgens vintips

I helgen njuter vi, eller iaf C, då M får vänta ett par månader till ;-) av i Castei Ripasso från Valpolicella, Italien.
nr 22409, 119 kr ( värt varenda öre)
Ett mulligt vin med massor av körsbär, fat. vanilj, choklad och härliga lädertoner, precis så som ett riktigt höstmysvin ska vara.
Njut det till kraftigare rätter på nötkött och olika hårdostar.
Ripassometoden innebär att ett " vanligt" Valpolicellavin får jäsa en andra gång med skalresterna från Amaronetillverkningen. (Amarone viner är ju tillverkat på torkade druvor.)
Det gör att vinet får ytterligare kraft, alkohol och smak...
Man skulle kunna kalla det för en slags budget Amarone!!
Testa, ni kommer inte bli besvikna!
Skriv gärna och tala om vad ni tyckte!
Skål och trevlig helg!!
C&M

söndag 20 september 2009

Hej alla goa vänner!
Även om det fortfarande är sommarvärme och vi njuter för fullt av det så kan vi inte låta bli att visa några härliga höstbilder...
Inga hemma hos C bilder då flyttkartonger är så där lagom inspirerande och hos M förbereds det för tvåårskalas då lilla M fyller två år idag...
Bilder från Pottery Barn och Yankee Candle.

Ett enkelt med fint arrangemang....

Så snyggt med höstens färgprakt mot svart.


Det här doftljuset från Yankee Candle doftar jättegott. Varm mysig lite kryddig doft.


Det var lite höstiga bilder, som påminner om vilken härlig årstid vi är på väg emot!
Till helgen tänkte vi tipsa om några smarriga rödviner till höstens mat och för sköna kvällar när man sitter uppkrupen i soffan och kurar.
Kram C&M

lördag 12 september 2009

Villa Vintage Inspirationskväll i höstens tecken...

Först av allt vill jag passa på att framföra mitt allra varmaste TACK för alla fina kommentarer jag fick efter förra inlägget och repotaget i Mama. Om ni bara visste vad det värmer! Jag brukar inte gråta när jag berättar om olyckan och livet efter, man är van på något vis, men när jag läser alla fina ord ni ger mig så rinner tårarna och mitt hjärta väller över av starka känslor. Tänk att det finns så mycket omtänksamhet och värme! Hoppas ni förstår vilken styrka ni ger mig med all er medkänsla och uppmuntrande ord!

Miljoner kramar till er alla!Y Y Y

Charlotte


Idag visar vi lite bilder från vår inspirationskväll som gick i hösten tecken. Butiken fylldes av glada shopping och mingelsugna personer. Ost, marmelader, snittar och vin stod på menyn och en massa nyheter var framplockade i butiken.

Villa Vintage´s Entre

Cheddarsnittar av kavring

Liselotte och Anna visar sina inköp!

Sara tar ett glas vin och planerar inköpen av lampor!


Lite höstkänsla i fönstret

Annsofie och Jenny har shoppat loss



Äpplen från trädgården men kanelstänger och recept på vår äppelkaka.

Annika och Fiffi gladaste kusinerna denna kväll !!

tisdag 8 september 2009

mama repotage..



Idag kommer nya numret av Mama ut i butikerna.
Där kan ni läsa om mig C och det som hände sommaren 2007. Två år har gått och jag känner mig stark och lycklig och det som vi varit med om har verkligen stärkt mig som människa och mamma. Det har stärkt bandet mellan oss i familjen, mig och min älskade syster som fanns där för mig hela tiden och det har stärkt banden mellan mig och alla mina underbara vänner.



Ja det är nog tur att vi inte alltid vet vad som väntar runt hörnet... men det viktigaste är att man inte slutar leva, att man fortfarande njuter av livet, lever ut drömmar och visar uppskattning och kärlek till dem man älskar. Och skrattar!! Det är vi riktigt bra på, det i kombination med galen humor har nog räddat mig. Alla sjuka situationer som dykt upp som man kan garva ihjäl sig åt så här i efterhand...
Jag lever i allafall världen bästa liv nu, med mina härliga barn som lyser upp mitt liv, min älskade Claudio som som får mig känna mig stark och vacker, familjen och alla vänner som gör att jag känner mig rik!
Om ni har några funderingar eller frågor, hör gärna av er! Då blir jag bara glad.
Varm kram Charlotte

torsdag 3 september 2009

M´s matsal...

idag visar vi lite foton från M´s matsal som just fått sig en makeover..Nya tapeter från Sandbergs som hon satt upp sjäv, bebismagen till trots. Hennes J ska få detta som "överraskning" när han kommer hem från tjänsteresan. Här ligger frugan minsann inte på latsidan och äter praliner :-)

De flesta av möblerna och inredningen kommer från vår butik Villa Vintage...

Här står M själv i egen hög person. Hon kommer förmodligen strypa mig nu när jag satt ut den här bilden, men vi har kanske varit lite väl privata hittills :-) Men det blir väl ändring på det nu efter repotaget i Mama nästa vecka. (Vissa har visst redan fått tidningen ) Spännande jag har inte ens sett det själv, men med kanonjournalist Moa Herngren och en proffs fotograf som heter Alicia borde det bli fint!

Plättar i luften i järnvas.


De här lyktorna var så himla fina tycker vi... Två står hos M, två står hos C och resten på Villa Vintage!


Resultatet!! Fint va! Den mäktiga lyktan är också från vår butik. Den ger ett enormt vackert sken på kvällen!! Trodde man skulle bli lite rikare som butiksägare, men det verkar liksom bli tvärtom....men vi får ju fint hemma.
C´s lägenhet består just nu av flyttkartonger och är ingen vacker syn, men snart blir det radhusbilder!!
Sköt om er nu allihopa och om ni har någon fråga angående artikeln om mig så bara hör av er :-) Jag pallar det mesta ;-)
Stor varm höstkram C & M

tisdag 1 september 2009

AND THE WINNER IS!!!!

ÄNTLIGEN HAR VI LOTTAT FRAM EN VINNARE AV DET FINA FATET!
VI GJORDE SÅ ATT VI SKROLLADE UPP OCH NER OCH M´S SON LILLA M FICK PEKA, DET INLÄGG PILEN STANNADE PÅ DÅ, ÄR DEN LYCKLIGE VINNAREN :-)

OCH DET BLEV SUSSI MED BLOGGEN: SUSSIS DREAM ZONE

VARMT VARMT GRATTIS TILL DIG FRÅN OSS!!!

kram C&M

Nästa vecka kommer nya nummret av Mama ut! Där kan ni läsa ett stort fint repotage om C och hennes barn och livet förändrades för två somrar sedan.

Kram Kram

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...