tisdag 24 augusti 2010

Låt mig presentera...

Här är den nu...min nya kärlek!!! Passade på att i dag när solen tittade fram fota lite på poolen. Trots en helt opiffad altan utan kuddar och lyktor i miljoner :O Va? Jo faktiskt är det så det för det mesta ser ut...Utan kuddarna och lyktorna, de åker fram när det kommer gäster eller det skall fotas...ja ni vet hur det är. Men nu blev det så...vet ju aldrig när solen behagar lysa nästa gång. Altanräcket är inte klart och här sitter bara tillfälliga brädor ännu så länge men Rom byggdes ju inte på en dag som Johan försöker övertyga mig om....(vilket jag stenhårt tror att det gjorde, max två dagar bör det ha tagit....) För visst är det väl så, att ni liksom vi inte alls har det så där välstädat, fixat och perfekt som vi visar här på bloggen? Men det behöver vi ju inte berätta för någon ;-)



Fotot taget innefrån glasverandan/poolbaren.

Denna nya skönhet har jag tillbringat många sommarkvällar i den här sommaren i sällskap med allsång på skansen och morden i midsummer. Vi har plockat ut köksteven på altanen på kvällarna. På så sätt kan man utnyttja sommarkvällarna till max men ändå inte missa nått viktigt.

Ett av våra härliga SPA´n här i Nynäshamn väljer att i stället för att tvätta morgonrockarna som använts, ge dem till röda korset då det är dyrare att tvätta än att köpa nya. Då kan man för endast en tia köpa dem och själv tvätta. Vi har köpt upp oss på 20 st och har till alla våra gäster som vill ta sig ett dopp. Är inte det lyxigt och välkomnande???? Nu ligger de i prydliga högar och väntar på helgens poolparty. Skulle dock behöva 10 till....

Ha det så gott / Maria

måndag 23 augusti 2010

Vill ha..Vill ha....

Redan måndag och fullspäckat schema. Jag har massor att förbereda inför helgens stora party.Vi firar jämn födelsedag och inviger poolen med ett grymt poolparty. Nu håller vi tummarna för i alla fall lite sol. Har dock valt den enklare vägen och beställt Italiensk buffé från svärmors delikatessbutik. En av favoriterna som är beställd är en ost lagrad en massa år i Amarone!!!!! Allas vårt älsklingsvin... Det ni...

För ett tag sedan visade Anne med en av våra favvobloggar stjärnor och champagne lite kläder som låg högst upp på hennes önskelista. Dessa ligger högst upp på min....VILL HA. Men har dess värre inte sätt dem i någon butik i sverige. Nån som har det? Annars får svägerskan skicka från USA. Jag SKA ha dom!!!!!

Ha en härlig vecka alla / Maria

onsdag 18 augusti 2010

Go kväll...


Försöker liksom syster att återgå till vardagen efter 7 veckors semester. Extermt påtagligt blev det när J åkte tillbaka till Karlskrona och Hedda drog på sig en galen förkylning. . Skapligt inkastad i verkligheten. Ni som följt vår blogg ett tag har nog läst om vårt poolbygge....Nu är den klar :-) Underbart. J har byggt allt i princip själv inkusive ett däck runt om på ca 120 kvm. Tänkte fota lite fina bilder när vi har vårt poolinvigningsparty om två veckor. Vi har även hunnit med att döpa lilla Hedda i sommar. En av hennes fina dopgåvor var bla boken ni ser här nedan. En underbar present från faster Jeanette som dess värre flyttar till USA på måndag. Älskade svägerska...vi ses i Florida till vintern...vi kommer hela högen.


Spegeln i hallen har fått sig en färgklick...allt för att förlänga sommaren.











Klicka och läs....

Är den inte helt underbar????? Perfekt till min lite finare Hedda.
Ha det gott/ Maria

måndag 16 augusti 2010

Semestershopping

Utmattad ligger jag i soffan och försöker anpassa mig till vardagen som jag så brutalt kastades in i när klockan ringde 06.00 i morse....

Sova till 9.00 byttes till tidiga morgonbestyr och försök att väcka barnen som vänt dygnet och sov som två döda sillar...

Sol och bad på bryggan, shopping och trädgårdspyssel blev istället ett skrivbord och vinlistor som ska uppdateras...

Rosévinet i våra sköna korgstolar uteblev och smarrig semestermat byttes mot potatisbullar & bacon

En chock för kroppen blev det när jag besökte gymet för första ggn denna sommar...

Istället för att lojt krypa upp i soffan med hjärtat och ta ett glas rött ligger jag som sagt här med spagettiben ( värre än vanligt alltså ) och dricker thé helt utslagen av gymbesöket!

vardagen är här igen efter 5 veckors skön semester.....och vet ni? Jag tycker att det är helt OK :-) och rätt skönt!

Vi tog en tur till Tyskland, Lübeck bla och där shoppades det en del. Bla dessa snygga tandborstmuggar. Även en tvålpump med texten soap i samma stil.

Den här snygga tvålen kunde jag inte låta bli att släpa hem trots att den var superstor!

Vin däremot släpades hem i större volymer! Här i fin trälåda!


Det här fina porslinet var superbilligt och så fint tycker jag!

69:- för kannan!!!



En snygg seglarjacka fick plats i väskan också. den är från Gaastra
Kramar Charlotte

söndag 8 augusti 2010

Regndagar = sorteringsdagar

Jag antar att ni också har drivor med underbara tidningar om inredning och mat & vin liggandes högt och lågt hemma. Det är underbart att plocka fram gamla nummer och bläddra i efter passande årstid. Men högarna växer ju!

Nu har jag börjat klippa ut de idéer och repotage som jag vill spara som för att sedan klistra in dem i inspirationsböcker... :-) Av en hel tidning kanske det är två sidor man gillar.

Jag tänkte åka in till Åhléns idag och köpa snygga klippböcker. En för recept och en för inredning/trädgård.

Jag har en där jag samlar alla våra bröllops idéer. Det blir ju ett fint minne sen också.

Men till en början får några av alla tidningar förvaras så här:

Jag älskar mina magazine-förvaringar i trä från Villa Vintage (on interiör )

Recepten som väntar på att klistras in får ligga i den här snyggingen i zink från Granit. Nu har jag i allafall kommit så här långt i sorteringen...när de ska klistras får vi se, men det är ju sånt man hinner när man är pensionär har jag hört ;-)

Hur gör ni med alla tidningar, recept och idésamlingar? Tips motages tacksamt!

Ha en mysig söndag, i morgon sticker jag och Claudio till Danmark och Tyskland en vecka.

Kramar Charlotte

söndag 1 augusti 2010

Utekök och Leila´sTortano

Äntligen har uteköket börjat ta form och lite saker har hamnat på plats. Det finns inget vatten utdraget men detta passar min lilla baksida på vårat radhus.
När vi hittat vårt drömhus så kan man ha ett mer avancerat kök men detta är riktigt mysigt tycker jag....det blev som ett smycke i sig.
Längre ner på bloggen kan ni se hur det såg ut från början:-)

Zinkbänken kommer från Villa Vintage och trådkorgen från Granit


Den gamla bojen är från min mormor och morfars första båt

Dessa zinkkrokarna är så häftiga tycker jag. Man kan skriva med tavelkrita det man tycker passar. Från Villa Vintage!!



Sommarens färska grönsaker väntar på att tillagas

Skylt som jag gjort med hjälp av zinkschabloner från Villa Vintage


Jag själv i egen hög person med Barbarescon i högsta hugg, Nyvaken och ostylad men glad...:-) I min nya Peak klänning.
Varken jag eller syrran har väl visat oss så där overdrivet på bloggen men det är väl lika bra att ni vänjer er vid det här flinet som ni kommer kunna följa på SVT hösten 2011
( se under inlägg repotage i vårat innehåll )


För ett tag sedan råkade jag kläcka ur mig att jag skulle baka allt i Leilas underbara One more slice...
Nu, ett par veckor senare har jag börjat :-) Och vilken start sen, jisses vad gott detta Tortanobröd blev, fyllt med prosciutto, mozzarella och basilika...
Sjuuukt gott!! Ni måste bara prova!



Klicka på bilderna för att få dem större!! Synd att det inte är doftdata!

Kram på er alla

C

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...